Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

Naše zgodbe, naravoslovje in tehnika

 

Si želite, da bi bili vaši učenci deležni bolj preprostih razlag v učnih gradivih? Gradiva Naše zgodbe, naravoslovje in tehnika so didaktično sodobna in razgibana, saj z uvodnimi zgodbami naslavljajo izzive iz vsakdanjega življenja otrok ter spodbujajo priklic učenčevega predznanja. 
 

ipsiloncek

Samostojnima delovnima zvezkoma smo dodali še učbenik!
V novem učbeniku boste spoznali vznemirljivi svet vseh živih bitij, pa tudi neživo naravo s poudarkom na različnih snoveh in njihovi uporabi. Vsebine so podkrepljene s primeri iz domačih, učencem poznanih okolij. Varnost v prometu je razložena z vidika učenca kot udeleženca v prometu. V duhu trajnostnega razvoja pa učence seznanjamo tudi z okoljevarstvenimi vsebinami ter spodbujamo odgovorno ravnanje in varovanje našega okolja.

Učbenik odlikuje poglobljena vsebina in razgibana oblikovna podoba. Razlage so kratke, preproste in jasne ter vezane na učenčev vsakdan. Obogaten je z video animacijami, posnetki praktičnega dela in postopki izdelave različnih tehničnih izdelkov, ki bodo pripomogli k boljšemu razumevanju učne snovi. Tako kot v vseh kompletih Naše zgodbe tudi tokrat telefonček Ipsilon usmerja učence, jih motivira in pomaga pri razumevanju učne snovi. Na koncu vsakega poglavja učence pričaka reka znanja, s katero preverjajo svoj napredek pri usvajanju učne snovi.

KAJ PRINAŠA NOVI UČBENIK:

  • spodbujanje podjetnosti in samoiniciativnosti, ki pripeljejo učence do kritičnega, ustvarjalnega, sodelovalnega in skrbnega mišljenja,
  • postopno razvijanje digitalnih kompetenc s pomočjo uporabnih ter raznolikih multimedijskih in interaktivnih vsebin,
  • elemente formativnega spremljanja učenca: Razmisli, Zapomni si, Spomni se, Namig in vprašanja za samopreverjanje,
  • okoljevarstvene vsebine, ki temeljijo na trajnostnem razvoju,
  • na koncu vsakega poglavja lahko učenec s pomočjo reke znanja preveri svoje znanje.

kartaip__image

  Učbenik 4 Ogled vzorčnih strani

Si želite izvedeti več o DZS-jevih gradivih za 4. in 5. razred?
Ne oklevajte in prijavite svoj aktiv na individualno predstavitev na Zoom-u.
Lahko se dogovorimo tudi za predstavitev na vaši šoli.

prijava na predstavitev


SAMOSTOJNI DELOVNI ZVEZKI ZA 4. IN 5. RAZRED:

OBOGATEN LISTALNIK

Tiskana gradiva so dosegljiva na portalu www.nasezgodbe.si, in sicer v obogateni obliki z rešitvamivideo in zvočnimi posnetki,  i-nalogami in dodatnimi vsebinami. Z naprednejšo obliko listalnikov bo pouk v šoli ali na daljavo precej bolj enostaven, saj so na enem mestu zbrani vsi elementi posameznega gradiva. 

Prelistajte gradivo!

kartaip__image

Samostojni delovni zvezek 4

Ogled vzorčnih strani
kartaip__image

Samostojni delovni zvezek 5

Ogled vzorčnih strani

Dodatna podpora

IZOBRAŽEVALNI POSNETKI

Glavni junak Naših zgodb telefon Ipsilon prinaša znanje! Razveselili se boste novih in privlačnih kratkih izobraževalnih filmov, ki so razgibano dopolnilo tiskanemu gradivu Naše zgodbe. Naravoslovje in tehnika 4 in Naravoslovje in tehnika 5. V njih telefonček Ipsilon nazorno, razumljivo in duhovito razloži nekatere temeljne pojme iz naravoslovja.

Med novimi video vsebinami boste našli tudi posnetke praktičnega dela in postopke izdelave različnih tehničnih predmetov. Njihova odlika so:
- sprotna kratka in jasna navodila,
- primerna dolžina prikaza za učence,
- ključni povzetki na koncu vsakega posnetka.  

ŠTEVILNI DIDAKTIČNI PRIPOMOČKI

Dnevne priprave za Naše zgodbe — Naravoslovje in tehnika smo zasnovali kot mini priročnik in vključujejo številna navodila za pripravo didaktičnih pripomočkov, s katerimi boste popestrili vaš pouk in na privlačen način utrjevali znanje s svojimi učenci.

V dnevnih pripravah boste našli tudi pomanjšane fotografije iz samostojnega delovnega zvezka, ki jih lahko uporabite za pripravo svojih preverjanj ali ocenjevanj znanja. Priprave so na voljo v Wordu.

V letnih pripravah smo za vas pripravili nabor številnih video posnetkov, ki jih ves čas dopolnjujemo.

Naj postane učenje naravoslovja in tehnike z našimi gradivi še bolj zabavno!

PREPROSTE RAZLAGE

Pri pripravi novega samostojnega delovnega zvezka Naše zgodbe — Naravoslovje in tehnika smo posebno pozornost namenili pripravi kratkih in preprostih razlag. Učitelji ste nam sporočali, da je predmet z uvedbo devetletke postal zelo zahteven, zato smo se potrudili, da v novem gradivu teorijo približamo jeziku učencev. Z našimi gradivi bodo vaši učenci obravnavane teme spoznavali na enostaven in razumljiv način.

Premišljene razlage dopolnjujejo zanimive in slikovite naloge, s katerimi takoj preverimo razumevanje obravnavane snovi.

      


NAŠE ZGODBE

Samostojni delovni zvezek Naravoslovje in tehnika — Naše zgodbe je del kompleta Naše zgodbe, katerega rdeča nit so uvodne motivacijske zgodbe naših štirih junakov. To so zgodbe vsakdana, ki bodo v učencih zbudile pozornost, povezale njihove izkušnje z učno snovjo in najpomembneje: spodbujale celovito pridobivanje znanja, veščin in spretnosti.    

Komplet Naše zgodbe sestavljajo še gradiva za slovenščino, matematiko in družbo. Na voljo so posamično ali v obliki več različnih kompletov.

prelistajte katalog

prijava na predstavitev