Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj
25. 04. 2024

Vabljeni k ogledu posnetkov strokovnega srečanja Moč zgodb

V mesecu marcu smo se družili na strokovnih srečanjih, kjer smo raziskovali načine vzbujanja motivacije in interesa pri učencih za branje in učenje.

Z nami je priznana igralka in lutkovna animatorka delila svoje bogate gledališke izkušnje in prikazala, kako lahko pripovedovanje zgodb spodbuja motivacijo in poveča pozornost. Pridružili so se ji uredniki, učitelji in avtorji in predstavili gradiva Naše zgodbe in multimedijske vsebine, ki služijo kot podpora pri ustvarjanju bogatih učnih izkušenj in razvijanju bralne ter matematične pismenosti.

Vabljeni k ogledu posnetkov, zanimivo je bilo!

                                                             Ogled posnetkov

13. 03. 2024

Strokovno srečanje Moč zgodb

Ali veste, kako z uporabo različnih pristopov in gradiv Naše zgodbe za 4. in 5. razred spodbujamo bralno motivacijo pri učencih?

Pridružite se nam na nepozabnem strokovnem srečanju, kjer bomo skupaj raziskovali načine vzbujanja motivacije in interesa pri branju in učenju.

Kdaj in kje bo potekalo srečanje:

Na tem posebnem dogodku bo priznana igralka in lutkovna animatorka delila svoje bogate gledališke izkušnje in prikazala, kako lahko pripovedovanje zgodb spodbuja motivacijo in poveča pozornost. Pridružili se ji bodo uredniki, učitelji in avtorji ter vam predstavili gradiva Naše zgodbe in multimedijske vsebine, ki služijo kot podpora pri ustvarjanju bogatih učnih izkušenj in razvijanju bralne ter matematične pismenosti.

                                                             Prijava na srečanje

06. 02. 2024

Vabljeni k ogledu posnetka spletnega seminarja

6.2.2024 smo izpeljali spletni seminar z naslovom Odkrivamo svet ob Naših zgodbah: bralne strategije, kritično razmišljanje in ustvarjalno izražanje. Priznani predavadeljt dr. Igor Saksida je v zvezi z rezultati Pise govoril o bralnih strategijah, učitelj in soavtor gradiv Naše zgodbe za slovenščino pa je predstavil uporabne vaje za razvoj bralne pismenosti.

Lepo vabljeni k ogledu!

PROGRAM
15.30–15.35  Pozdravni nagovor – svetovalka Ajda Razdrih
15.35–16.15  Tri izhodišča kakovostnih učnih gradiv: gradniki pismenosti, zahtevnost in kakovost - predavatelj dr. Igor Saksida
16.15–16.35  Naše zgodbe za radovedne, ustvarjalne in kritične – soavtor, učitelj praktik Rajko Tekalec
16.35–16.45  Predstavitev celostne spletne podpore k tiskanim gradivom Naše zgodbe in interaktivnih                                  vsebin – urednica Špela Kikelj
16.45  Zaključni pozdrav

                                                             Ogled posnetka