Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj
31. 10. 2022

31. oktober je dan reformacije!

Slovenci na dan reformacije slavimo začetke slovenskega knjižnega jezika in književnosti. Reformacija je čas prve knjige in prvega pravega razcveta slovenske literature. Dobili smo tudi prvo slovnico in prvi slovar ter kot dvanajsti narod na svetu svoj prevod Biblije. Primož Trubar je v prvi slovenski knjigi izbral preprost jezik s splošno znanimi besedami, s katerim je nagovoril vse Slovence.

Ob tem prazniku smo za vas in vaše učence pripravili učni list na temo reformacije. Vabimo vas, da si ga prenesete in uporabite za popestritev pouka.

            preberite več.                        prenesite si učni list.

18. 10. 2022

Oglejte si okoljske risanke Lepši svet v Naših zgodbah

V sodelovanju s podjetjem Borzen smo gradiva Naše zgodbe obogatili z okoljskimi risankami Lepši svet. Oglejte si jih v samostojnem delovnem zvezku naravoslovje in tehnika za 4. razred in naj vas popeljejo v svet učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije.

Učenci bodo preko razburljivih in zanimivih dogodivščin glavnih junakov spoznavali kaj lahko naredijo sami vsak dan, da bodo pri porabi kar najbolj učinkoviti in tako prispevali k odgovorni rabi in s tem k lepšemu svetu.                                         

                                                                     oglejte si risanke       

05. 10. 2022

Dragi učitelji, čestitamo!

»Povprečen učitelj pove.

Dober učitelj pojasni.

Odličen učitelj pokaže.

Velik učitelj navdihuje.«

William Arthur Ward